ha Lúd legyen Láb

Dupla csokis brownie (glutén- és laktózmentes)

 

A belseje ragacsos a teteje krémes és nagyon csokis, minden csokirajongónak egyszer ki kell próbálnia. 🙂

 

 

A receptben szereplő glutén-és laktózmentes hozzávalókat nyugodtan helyettesíthetjük normál hozzávalókkal, a mennyiségeken nem kell változtatni. 🙂

 

Hozzávalók: (kb. 20×30 cm-es tepsihez)

 

Brownie:

  • másfél tábla étcsoki
  • 130 g vaj (laktózmentes)
  • 10 csapott evőkanál cukor
  • 100 g gluténmentes liszt (Mester Család Süteménylisztet használtam)
  • 30 g holland kakaópor
  • 2 db tojás
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Csoki krém:

  • 1,5 dl növényi habtejszín
  • másfél tábla étcsoki
  • 2 evőkanál cukor
  • durvára vágott sós mogyoró

 

Elkészítés:

 

A csokit és a vajat vízgőz felett kezdjük el felolvasztani.

Egy keverőtálban a tojásokat a cukorral robotgéppel fehéredésig habosra keverjük, majd adjuk hozzá a lisztet, kakaóport, sütőport, vaníliás cukrot és a csipet sót is. 

Ha felolvadt a csokis-vajas keverék öntsük hozzá a masszához és alaposan keverjük bele. Egy elég sűrű masszát fogunk kapni, nem kell megijedni, ilyennek kell lennie. 🙂

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 150-160 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

Amíg sül a brownie elkészíthetjük a krémet. Egy lábasban a tejszínt a cukorral kezdjük el melegíteni. Egy tálba törjük kockákra a csokit. Mikor a tejszínben elolvadt a cukor és az edény szélén megjelennek apró buborékok (nem kell felforralni) öntsük a csokira. Hagyjuk így pár percig és csak utána keverjük össze a csokit a tejszínnel, így nem lesz szemcsés.

 

 

 

Ha jól összekevertük, tegyük hűtőbe és hagyjuk ott amíg teljesen le nem hűl a csokis tejszín.

Amikor teljesen hideg a krémünk egy robotgéppel verjük habbá és kenjük a kihűlt brownie tetejére.

Én durvára vágott sós mogyoróval díszítettem, de bátram használhatunk akár friss vagy aszalt gyümölcsöket is, diót, pisztáciát stb. 🙂

Beton tortatál: cement.project

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!