Csoki rajongóknak kötelező! 😉
A torta glutén- és tejmentes hozzávalókból készült, de nyugodtan elkészíthető normál hozzávalókból is, a mennyiségeken nem kell változtatni.
Hozzávalók:
(26 cm-es tortaformához)
Piskóta:
Csokis trüffel krém:
Díszítés:
Elkészítés:
Érdemes elsőnek a trüffel krémet elkészíteni, mert ennek kell egy pár óra, hogy teljesen lehűljön.
A tejszínt a cukorral kezdjük el egy lábasban melegíteni. Közben egy fém keverő tálba mérjük ki a kakaóport és készítsük oda felkockázva a margarint. A tejszínt a cukorral addig melegítsük, míg a cukor el nem olvad teljesen. Ezután öntsük a kakaó porra és keverjük csomómentesre. Ha ez megvan keverjük bele a margarin kockákat is, addig amíg teljesen elolvadnak és egy sima, csomómentes krémet kapunk. Öntsük át egy műanyag keverőtálba és hagyjuk így hűlni fél órát, majd mehet a hűtőbe és teljesen hidegre hűtsük le.
A piskótához elsőnek vízgőz felett olvasszuk fel a csokit a margarinnal. Amíg olvadoznak a tojásokat a cukorral egy habverő segítségével fehéredésig keverjük. Majd mehet bele a gesztenyemassza és keverjük simára. Öntsük bele a felolvasztott csokis masszát, majd mehet bele a csipet só, a sütőpor és a liszt is. Keverjük a tésztát csomómentesre. Egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformába, előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 45-50 perc alatt süssük készre. Tűpróbát mindenféleképpen csináljunk!
A kihűlt piskóta tetejét szurkáljuk meg egy villával, majd kenjük meg lekvárral (én egy isteni finom házi meggylekvárt választottam).
A lehűlt trüffel krémet egy robotgép segítségével pár perc alatt verjük habbá. Majd az egészet kenjük a lekváros piskótára. Végül a durvára vágott dióval díszítsük.
Díszítésnek használhatunk még friss gyümölcsöket, csokiforgácsot, kókuszreszeléket, de ez már csak a kreativitásunkon múlik. 🙂
Kiegészítők: beton váza, beton lap: cement.project