A csoki és a meggy tökéletes párost alkotnak. Cupcake formájában pedig bármilyen alkalomra szuper választás lehet. 🙂
Hozzávalók:
(kb. 15-18 db)
muffin:
-2 bögre liszt (Mester Család süteményliszt)
-fél bögre holland kakaópor
-fél bögre cukor
-1 tk. sütőpor
-fél tk. fahéj
-2 db tojás
-10 dkg margarin (pl. Liga)
-3,5 dl rizstej
-1 üveg meggybefőtt
(2 dl-es bögrét használtam)
meggyhab:
-fél liter meggylé
-40 g vaníliás pudingpor (gluténmentes)
-40 g cukor
-2 dl növényi habtejszín
-1 csomag zselatin fix
A muffinokhoz elsőnek keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, sütőpor, fahéj, cukor). Közben a vajat felolvasztjuk. A lisztes keverékhez egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a tejet is. Az egész masszát jól összedolgozzuk és mehetnek bele a meggyszemek is. Muffin papírral bélelt (muffin)sütőformába adagoljuk a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A meggyhabhoz elsőnek készítsük el a pudingot. (Tipp: érdemes előző nap megcsinálni a pudingot, hogy teljesen ki tudjon hűlni.) Egy kevés meggylében keverjük el a cukrot és a pudingport. Közben a többi meggylét kezdjük el melegíteni egy lábasban. Az elkevert pudingos részt öntsük hozzá a melegedő meggyléhez és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük míg besűrűsödik. Ha kész van öntsük egy tálba és takarjuk le folpackkal úgy, hogy hozzáérjen a puding tetejéhez, így elkerülhető, hogy bebőrösödjön a puding teteje. Majd tegyük hűtőbe, amíg teljesen hidegre le nem hűl.
A hideg pudingot robotgép segítségével keverjük át, hogy egy krémes masszát kapjunk. A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá és óvatosan keverjük bele a pudingba.
Ha ez elkészült a krémet tegyük habzsákba és ezzel adagoljuk a muffinok tetejére. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: