Répatorta (gluténmentes, tejmentes)

Egy nagyon egyszerű, és isteni finom répatorta receptet hoztam mára, ami szebbé teszi ezt a borongós őszi napot is. 🙂

Hozzávalók ( kb. 20 cm-es tortaformához)

-3 db tojás

-3/4 bögre kukorica liszt

-fél bögre étolaj

-fél bögre cukor

-1 csomag sütőpor

-1 csomag vaníliás cukor

-1 teáskanál fahéj

-csipet só

-8-10 dkg dió, mandula vagy mogyoró összedarálva (én mogyorót és diót tettem vegyesen)

-25 dkg répa, kis lyukú reszelőn reszelve

-ízlés szerint mazsola, vörös áfonya vagy más aszalt gyümölcs összedarabolva, de aki nem szereti elhagyhatja 🙂

– a tetejére: ízlés szerint baracklekvár, 1 tábla étcsoki, kb. 5 dkg vaj (Liga)

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverőgéppel jól összekeverjük, majd belekeverjük az olajat is. A lisztet, sót, fahéjat és sütőport összekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Miután jól összekevertük, beleforgatjuk a darált diót,mogyorót vagy mandulát, a lereszelt répát és az összedarabolt aszalt gyümölcsöket is.

Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük a masszát. 175 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Mivel minden sütő más ezért a sütési idő lehet kicsit kevesebb vagy több is, mindenféleképpen csináljunk tűpróbát.

A megsült tortát hagyjuk kicsit hűlni, mikor langyos kenjük meg a tetejét barack lekvárral. 

Az étcsokit a vajjal gőz fölött olvasszuk fel és öntsük a kihűlt torta tetejére. Miután a csoki is megdermedt már szeletelhetjük is. 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »