Étcsokis meggyes muffin (gluténmentes, tejmentes)

Ezeket a muffinokat még nyáron készítettem, mikor szezonja volt a meggynek.

Sajnos már vége a nyárnak, de biztos vagyok benne, hogy meggy befőttből is ugyanolyan finom muffinokat tudunk sütni. 🙂

Hozzávalók: (kb 20 db-hoz)

-2 bögre liszt (Mester Család süteményliszt)

-fél bögre holland kakaópor

-fél bögre cukor

-1 tk. sütőpor

-fél tk. fahéj

-2 db tojás

-10 dkg vaj (Liga)

-3,5 dl rizstej

-10 dkg étcsoki (apró darabokra törve vagy csokicseppek)

– egy,két marék magozott meggy

(2 dl-es bögrét használtam)

Elsőnek a száraz hozzávalókat keverjük össze (liszt,kakaópor,cukor,sütőpor,fahéj).

Közben a vajat mikróban felolvasztjuk. A lisztes keverékhez egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a tejet is. Az egész masszát jól összedolgozzuk, ezután mehet bele az apró darabokra tört étcsoki és a legvégén a meggy is.

Muffin papírral bélelt (muffin)sütőformába adagoljuk a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »