Imádom a levendulát, az ízét, az illatát, a színét. Mivel ennél a receptnél szárított levendulát használunk, így bármikor könnyen elkészíthetjük és ha csak egy kis időre is, de visszahozhatjuk a nyarat. 🙂
Hozzávalók:
-25 dkg vaj (Liga)
-12 dkg porcukor
-12 dkg kukorica liszt
-25 dkg gluténmentes liszt ( Mester Család süteményliszt)
-csipet só
-2-3 evőkanál aszalt vörös áfonya
-2 csapott evőkanál szárított levendula
A vajat hidegen, amikor jó kemény, almareszelőn lereszeljük.Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel eldolgozzuk.Ezután hozzáadjuk a kukorica-és a gluténmentes lisztet, a csipet sót, a legvégén az összevágott vörös áfonyát és a levendulát, majd összegyúrjuk a tésztát.Amikor összeállt, hengert formázunk belőle, folpackba csavarjuk és betesszük a hűtőbe, amíg annyira megkeményedik a tészta, hogy lehet szeletelni.
A keményre hűlt tésztát kicsomagoljuk és kb fél cm vastagra szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokos sütőben kb. 8-10 percig sütjük.Akkor jó,ha épp van egy kis színe.
Miután kihűlt porcukorba vagy levendulás porcukorba forgatjuk.
(A levendulás porcukrot én úgy készítem, hogy kb. egy csésze kristálycukorhoz egy evőkanál szárított levendulát adok és ezt kávédarálón porrá őrlöm.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: