ha Lúd legyen Láb

Levendulás-vörös áfonyás keksz (glutén-tej-tojásmentes)

Imádom a levendulát, az ízét, az illatát, a színét. Mivel ennél a receptnél szárított levendulát használunk, így bármikor könnyen elkészíthetjük és ha csak egy kis időre is, de visszahozhatjuk a nyarat. 🙂

 

levendulas-afonyas-kekesz

 

 

Hozzávalók:

-25 dkg vaj (Liga)
-12 dkg porcukor
-12 dkg kukorica liszt
-25 dkg gluténmentes liszt ( Mester Család süteményliszt)
-csipet só
-2-3 evőkanál aszalt vörös áfonya
-2 csapott evőkanál szárított levendula

A vajat hidegen, amikor jó kemény, almareszelőn lereszeljük.Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel eldolgozzuk.Ezután hozzáadjuk a kukorica-és a gluténmentes lisztet, a csipet sót, a legvégén az összevágott vörös áfonyát és a levendulát, majd összegyúrjuk a tésztát.Amikor összeállt, hengert formázunk belőle, folpackba csavarjuk és betesszük a hűtőbe, amíg annyira megkeményedik a tészta, hogy lehet szeletelni.
A keményre hűlt tésztát kicsomagoljuk és kb fél cm vastagra szeleteljük.

v-l-keksz

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokos sütőben kb. 8-10 percig sütjük.Akkor jó,ha épp van egy kis színe.
Miután kihűlt porcukorba vagy levendulás porcukorba forgatjuk.

(A levendulás porcukrot én úgy készítem, hogy kb. egy csésze kristálycukorhoz egy evőkanál szárított levendulát adok és ezt kávédarálón porrá őrlöm.)

 

keksz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!