A chia mag manapság nagyon népszerű,nem véletlenül, hiszen tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, könnyen elkészíthető és nem utolsó sorban finom is 🙂
Én most egy gyümölcsös pitét készítettem belőle.
Hozzávalók: (kb 20 cm-es tortaformához)
– 20 dkg mogyoró,dió vagy mandula (én mogyorót és diót használtam)
– 10 dkg aszalt gyümölcs (én mazsolát és vörös áfonyát használtam)
– 10 dkg étcsoki
– 10 dkg margarin (Liga)
– kb egy marék magozott meggy és cseresznye (de használhatunk más gyümölcsöket is)
– 1,5-2 dl rizstej (lehet mandula vagy kókusztej is, ki mit szeret)
– 5-6 evőkanál chia mag
– 2 dl növényi habtejszín
– 5 dkg porcukor
– 1 csomag zselatin fix
Elsőnek az alapot készítsük el. A csokit a margarinnal olvasszuk fel. A mogyorót (dió,mandula) daráljuk le és keverjük össze az aszalt gyümölcsökkel, majd mehet hozzá a csokis rész is. A torta forma alját béleljük ki folpackkal és nyomkodjuk bele a masszát úgy, hogy az oldalára is felérjen (mint egy fészek :)). Ezután tegyük a mélyhűtőbe kb. fél órára.
A chia magot a rizstejbe egy éjszakára beáztattam, de elég neki 3-4 óra is. Az a lényeg, hogy jól megszívja magát a mag és besűrűsödjön.
A habtejszínt elkezdjük habbá verni, közben hozzáadjuk a zselatin fixet és a végén a porcukrot is, addig verjük amíg kemény habot nem kapunk. Ebbe belekeverjük a chia magokat.
A mogyorós alap aljába tesszük a gyümölcsöket és erre mehet a hab, majd kb. 2-3 órára még hűtőbe tesszük. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: